Wandelen te midden van stuivend zand en een frisse zeelucht

23 augustus 2013 om 16:43

Bij Scheveningen denk je aan strandpaviljoens, flaneren op de boulevard en casino’s. Maar met al die strandtentjes is het ook een heerlijke plek als uitvalsbasis voor wandelaars. Want de Scheveningse kust heeft wandelaars veel te bieden. Natte duinvalleien, bossen en open vlakten wisselen elkaar af. Vanaf de toppen van de duinen heb je steeds weer die aanblik op de zee die soms onvoorstelbaar blauw oplicht. Even buiten het rumoer van de Scheveningse horeca vind je ruimte, rust en een heerlijk frisse zeelucht.

pier_buiten-640x200

Wandelroutes Scheveningen

Een bekende wandelroute is de Scheveningen Haring Route. Die route wordt gemarkeerd door haringen. De haringen leiden je langs de historie van het oude dorp, de haven en de verschillende wijken met elk hun eigen verhaal. Wil je echt de natuur in, loop dan van Scheveningen naar Meijendel, een tocht van 7 km. Meijdendel is een prachtig en rustig duingebied waar je volop – soms zeldzame -  vogels tegenkomt. Ook reeën loop je regelmatig tegen het lijf, net als in het duingebied Berkheide, waar het evengoed prachtig wandelen is.

Haringroute

Haringroute

Pas je uitrusting aan op veel zand

’s Zomers kan de temperatuur in de Scheveningse duingebieden flink oplopen. Vanwege al het zand dat op sommige plaatsen vrij mag stuiven, wordt het ook wel eens de Hollandse woestijn genoemd. Het is belangrijk hier in je uitrusting rekening mee te houden als je van plan bent lange wandelingen te maken. Draag in de zomer sandalen. Die doe je gemakkelijk aan en uit zodat je als het even kan heerlijk op je blote voeten door het zachte zand kunt lopen. Zorg wel voor kwalitatief goede sandalen met voldoende ondersteuning en een goed voetbed. Sandalen van Teva voldoen aan deze voorwaarden en bieden de juiste ondersteuning. Om de hinder van schurend zand tussen je tenen te voorkomen, is het aan te raden om voordat je gaat lopen wat talkpoeder op je voetzool te strooien. Was je voeten na afloop alleen met water. Van zeep wordt je huid zachter en krijg je sneller blaren.