‘Stalen eiland’ Pier in augustus gesloopt

22 juli 2016 om 14:39
bron: archief foto AD

bron: archief foto AD

 

Nog heel even en dan zal worden begonnen met de sloop van het vervallen deel van De Pier. Dit deel, het zogenaamde ‘Stalen eiland’ is al sinds de jaren 80 gesloten voor publiek en sinds die tijd ernstig vervallen.

Noodzakelijk

De sloop van het vervallen deel van De Pier is niet alleen noodzakelijk in verband met de slechte staat van onderhoud en het asbest, maar ook omdat het niet past bij de rest van De Pier dat totaal vernieuwd is totaal niet meer in het nieuwe beeld past.

Specialistisch werk

De sloop zal de nodige werkzaamheden van specialisten met zich meebrengen. Het AD berichtte hier vorig jaar al over. Zo moet er een speciale vaargeur in zee worden gegraven omdat het Stalen eiland in zijn geheel door boten worden afgevoerd. Voor dat dit allemaal kan gebeuren, gaan speciale boten de gehele constructie wegen om te bepalen hoe het precies weggehaald gaat worden.

Renovatie

De Pier heeft de afgelopen jaren heel wat meegemaakt en leek bijna ten einde te zijn. Na het faillissement in 2013, liep De Pier een groot risico toen kinderen een aantal strandstoelen in de brand hadden gestoken, vlakbij De Pier. Gelukkig werd in 2015 De Pier gekocht door twee bedrijven en werd er gestart met een grondige renovatie. De Pier mocht niet verloren gaan. Nu de werkzaamheden bijna allemaal klaar zijn, is het tijd dat het publiek weer volledig kan genieten van de prachtige Scheveningse Pier.