Nieuwe boulevard

De stijging van de zeespiegel is een van de gevolgen van klimaatverandering. Dit is voor een land als Nederland wat onder zeeniveau ligt, niet echt gunstig. De zeespiegel blijft maar stijgen en dus wordt het gevaarlijk bij de kust, zo ook in Scheveningen. Daarom is er vanaf 2009 al een project gaande van kustversterking en strandverbreding. Daarnaast wordt ook de zeewering gerenoveerd. Dit doet men mede om de veiligheid te garanderen aan de bewoners en de toeristen van deze trekpleister. Dit project begon in 2009 en zal volgens de planning medio 2013 af zijn.

Het project heeft ook gevolgen voor de boulevard van Scheveningen. De boulevard is namelijk een van de zwakke plekken die verstevigd moet worden. Het gemeentebestuur wil voor zo min mogelijk overlast zorgen en noemt het vernieuwen van de boulevard dan ook renoveren met minimale overlast. Aldus het gemeentebestuur.

Nieuwe boulevard

Nieuwe boulevard

De boulevard van Scheveningen is daarom in drieën gedeeld.

  • Het eerste deel is alleen voor voetgangers bereikbaar. Hier bevinden zich de meeste attracties.
  • Het tweede deel is beperkt bereikbaar. Ongeveer 1000 parkeerplaatsen zijn door de werkzaamheden niet bruikbaar. Voetgangers kunnen via een wandelpad de bouwput passeren.
  • Het derde deel is het meest zuidelijke deel. Dit is voor een deel afgesloten en waar het verkeer is toegestaan geld eenrichtingsverkeer.

Voordat je naar Scheveningen gaat is het dus verstandig om op de hoogte te zijn van wat afgesloten is en wat niet.