Kinderen stichten brand bij pier van Scheveningen

7 juni 2014 om 12:48

Een stralend blauwe lucht en zwarte rookwolken vormden afgelopen vrijdag het angstaanjagende decor van het Scheveningse strand. Aan het begin van de avond bleek een stapel brandstoelen vlam te hebben gevat, wat een korte maar hevige brand tot gevolg had. Dat leverde een gevaarlijke situatie op, onder meer doordat de brand vlak bij de pier uitbrak. Het zou rampzalig zijn geweest als deze na het faillissement van vorig jaar nu ook nog eens door een brand aan zijn einde zou moeten komen.

Veel mensen bij de brand

Een ander gevaar vormde de grote hoeveelheid mensen die op dat moment op het strand was. Rondom de plek van de brand bevinden zich veel terrassen, maar gelukkig raakte er niemand door de brand gewond. Wel zorgden de vele toeschouwers ervoor dat de brandweer moeilijk haar werk kon doen. Ondanks dat deze met luide sirenes en flitsende zwaailichten aan kwam rijden, bleven veel mensen in de weg staan om foto’s te maken van de brand.

Brand lijkt aangestoken

Op de zondag na de brand gaf de politie al aan uit te gaan van brandstichting. Gesprekken met verschillende getuigen hebben ertoe geleid dat de politie nu op zoek is naar twee blanke jongens. Een van hen zou een zwart petje met rood klittenband hebben gedragen en een blauw/zwarte rugzak van Puma bij zich hebben. Van de andere jongen is alleen bekend dat deze een zwart/bruine rugzak droeg. De schade naar aanleiding van de brand wordt inmiddels geschat op ruim 75.000 euro. Getuigen kunnen zich melden bij recherche van het bureau Scheveningen via 0900-8844.