De Pier is failliet

6 januari 2013 om 11:58

In het begin van 2013 heeft de eigenaar van de Pier (Van der Valk ) faillissement aangevraagd. Ze konden het hoofd niet meer boven water houden. De kosten werden te hoog.

De pier is toch wel belangrijk qua (sfeer-)beeld bij Scheveningen. Het maakt van Scheveningen dat wat het is. Denk je aan Scheveningen, dan denk je al snel aan de pier. Het is dus erg jammer dat de pier failliet is.

Pier Scheveningen

Pier Scheveningen

Het was niet helemaal onverwacht. De pier ziet er de laatste jaren steeds minder uit. Steeds meer vervallen panden en ronddwalend afval wat het aanzicht niet ten goede komt. Dat kwam ook mede door de beruchte brand in 2011. Daardoor zijn er delen van de pier afgezet, aangezien er geen veiligheid voor gegarandeerd kon worden. Er mochten ook geen grote groepen tegelijk overheen. Oftewel de pier was aan grote vernieuwingen toe. En dat in een tijd van crisis. De pier staat nu te koop. Het gemeentebestuur heeft nog niet gereageerd op de vraag van faillissement en gaat er vanuit dat van der Valk nog steeds zal zorgen voor het onderhoud van de pier.