De 5 mooiste stranden van Nederland

17 maart 2014 om 12:40

Het mooiste strand van Nederland vind je natuurlijk in Scheveningen, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar omdat je misschien ook wel eens ergens anders wilt zonnen en zwemmen hebben we eens een tochtje langs de Nederlandse stranden gemaakt om te kijken waar nog meer strandplezier te vinden is.

1. Het strand van Bloemendaal

Dit Noord-Hollandse strand werd in de jaarlijkse strandtest van Nieuwe Revu vorig jaar nog uitgeroepen tot beste strand van Nederland, nadat Scheveningen er in 2012 met die prijs vandoor ging. Als belangrijkste pluspunten voor het strand worden de vette feesten en mooie mensen genoemd.

rU83AB2Xn20000007

2. Zoutelande in Zeeland

De websites Zoover.nl en Weeronline.nl verzamelden in 2012 meer dan 12.000 beoordelingen van bezoekers. Die waarderingen zetten ze af tegen het aantal stranddagen dat elke badplaats in Nederland telde. Het Zeeuwse Zoutelande kwam daarmee bovenaan de lijst van de 25 beste stranden van Nederland.

max

3. Nes op Ameland

Bij een rondje langs de Nederlandse stranden kunnen we de bijzondere Waddeneilanden natuurlijk niet overslaan. Het strand van Nes op Ameland zal bij vele strandliefhebbers al snel een plekje in het hart veroveren. Het is er schoon, rustig en ligt bovendien in een prachtige omgeving. Absoluut een van de meest unieke stranden van ons land.

strandtent-ameland-avond

4. Het strand van Westkapelle

Nog een strand in de provincie Zeeland, ditmaal op het eiland Walcheren. Vooral prettig is de zee aan ruimte die je op dit strand vindt, met een mooi achtergelegen gebied vol natuur. Een wandeling over de dijk is hier prachtig en ook is het goed om te weten dat het strand goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

strand-136-335272

5. Wijk Aan Zee

Omdat je ’s avonds vaak ook nog wel van het strand wil genieten hebben we ook gekeken naar stranden waar er in de late uurtjes nog genoeg te doen is. Wijk Aan Zee scoorde daar onder andere dankzij de strandtent Timboektoe erg goed. Overdag een heerlijke plek om te chillen met een cocktail, terwijl er ’s avonds vaak bandjes en leuke feestjes te vinden zijn.

sunset_surfer