Bezienswaardigheden

Scheveningen is een zeer aantrekkelijke kustplaats. Wanneer de zon in Nederland begint te schijnen blijkt Scheveningen de ideale plek om te zijn. Om heerlijk naar het strand te gaan, te zonnen en te zwemmen. Maar naast dat Scheveningen een fantastisch strand heeft, zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Scheveningen die zeker de moeite waard zijn om naar toe te gaan.

Als eerste is de boulevard van Scheveningen. Met allerlei kleine kraampjes en winkeltjes kun je een hele middag winkelplezier hebben aan het strand. Ook zijn hier allerlei strandclubs en restaurants gevestigd.

Aan de boulevard zit ook de pier van Scheveningen. Iets wat Scheveningen een bijzondere plek maakt. Vanaf de pier heb je een prachtig uitzicht over de zee, het strand en Scheveningen. Ook hier zijn winkels en restaurants gevestigd. Er is zelfs de mogelijkheid om te bungeejumpen. Via de volgende link kunt u meer informatie krijgen over de tijden en prijzen.

Kurhaus

Kurhaus

En dan mag bij een dagje Scheveningen een bezoek aan het Kurhaus zeker niet ontbreken. Dit werd in 1818 gebouwd en is een van de mooiste gebouwen van Nederland. Vanuit het Kurhaus heb je een prachtig uitzicht op de zee. Tegenwoordig zoekt ook het bekende voetbalprogramma Voetbal International zijn toevlucht in het Kurhaus. Om de twee jaar tijdens een EK of WK van Nederlands voetbalelftal is de gehele productie in het Kurhaus. Misschien wel de grootste trekpleister van het moment waarbij het Kurhaus de meeste naamsbekendheid heeft gegenereerd.

Wil je naast Scheveningen heel Nederland in een dag zien? Ook dat is mogelijk in Scheveningen, natuurlijk bij Madurodam. Nederland in het klein. Alle bekenden gebouwen en monumenten van Nederland zijn hier te bezichtigen in miniatuurversie. Van de Utrechtse Dom tot het vliegveld Schiphol.

Daarnaast valt er in Scheveningen nog veel meer te beleven. Van het meehelpen vis vangen tot een dagje naar Sealife. Zie hier het complete overzicht aan bezienswaardigheden.